Готуємо компетентного вчителядо роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби

     02.12.2019 року студенти 21, 22 груп, які здобувають додаткову кваліфікацію «Асистент учителя інклюзивного класу» у КВНЗ «Олександрійський педагогічний коледж імені В.О.Сухомлинського», презентували бліц-колаж «Будь толерантним», звернувшись до всіх зі словами та спеціальними рухами:

     Ініціаторами акції-підтримки виступили адміністрація закладу та викладачі комісії психолого-педагогічних дисциплін і методик навчання за сприяння директора коледжу Литвина А.В. 
        Її важливість підкреслили:
-   Ципуринда Я.О., заступник директора з навчально-виховної роботи:
Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Ця дата спрямована на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Ми звертаємо увагу наших студентів, що відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту й підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі долі, окремі людські надії.
-  Богун В.І., заступник директора з навчальної роботи:
Наш навчальний заклад готує вчителя з початкової освіти з додатковою кваліфікацією «Асистент учителя інклюзивного класу». Підготовка фахівців такої спеціальності дозволить бути компетентними в роботі з дітьми, що мають особливі освітні потреби, допомогти їм навчатися, розвиватися, жити та просто бути щасливими.
- Тимофєєва І.В., голова циклової комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін і методик навчання:
Викладачі та студенти нашого коледжу усвідомлюють важливість прийняття цієї проблеми, підтримки осіб з особливими потребами. Вони співпрацюють з Інклюзивно-ресурсним центром м. Олександрії. Ми переконані, що милосердя допоможе нашому суспільству піднятись на більш високий щабель розвитку.
Викладачі комісії психолого-педагогічних дисциплін і методик навчання Бикова О.О., Гречана Л.І., Кузьменко С.О., Максімова Л.Є., Тимофєєва І.В. підготували матеріали, які пропагують сучасні підходи та стратегії роботи з дітьми, що мають особливі освітні потреби.
Сподіваємось, що зерна доброти, допомоги та толерантності зійдуться у наших серцях і дадуть якісні плоди. 













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Методичні рекомендації з практики «У дитячих оздоровчих таборах»

Професійна підготовка сучасного вчителя з урахуванням запитів й інтересів студентів на заняттях з педагогіки

Вода – невід’ємна частина життя